Op 25 mei j.l. heeft het COM NH een voorjaarsuitje georganiseerd bij monde van Jan en Angela Boone. We verzamelden in het A.S.S.V. gebouw (ontspanning vereniging van de NS) naast de Johan Cruijff Arena. Na het welbekende bakkie koffie en het plakje cake zijn we op ons gemak naar de gereedstaande bus gelopen, waar we  nog een heerlijke lupak uitgereikt kregen voor onderweg.

De bus heeft ons met een kleine omweg naar het Centraal Station gereden en ons voor de st. Nicolaaskerk afgezet. Vandaaruit was het een klein stukje lopen naar de pieren van de rondvaartboten op het Damrak.

Thema dit keer was, Michiel Adriaanzoon de Ruijter, onze vader en oprichter van het Korps Mariniers. Op het Damrak aangekomen, aldaar ingescheept in een voor ons gereed liggende rondvaartboot. Deze ging ons de plekjes van oud Amsterdam laten zien. De schipper had zijn huiswerk super goed gedaan. In den beginne was het nog wat door elkaar heen praten maar gestaag werd het toch stiller en had men een luisterend oor wat de schipper ons uit het verleden kon vertellen.

Na een dik uur door de grachten gevaren te hebben heeft de schipper ons afgezet voor het Centraal Station alwaar onze bus weer gereed stond.

 

 

 

 

 

 

Daarna weer richting het A.S.S.V. gebouw waar we allen verrast werden door een heerlijke “blauwe hap” onder scherp toezicht van de heer Jonky Pelupessy (broer van Willem Pelupessy die op Curaçao woont). Ik mag wel uit ieders naam spreken als ik zeg dat het TOP was!!

Na die heerlijke maaltijd te hebben genoten en nog even lekker bij elkaar gezeten te hebben, is een ieder zijns weg gegaan na een voldane en mooie dag!

Dank Jan en Angela Boone voor de organisatie!

Dries v.d. Meulen

Hieronder nog een mooie sfeerreportage: