Korpsverjaardag/reünie 2022 is weer voorbij en het was een geslaagde dag. Op een nieuwe locatie met vrij parkeren in Amsterdam-Noord.  Na binnenkomst koffie met wat extra’s en daarna het voorstellen van de nieuwe secretaris Ben Zegeren, bestuurslid Ron Melchers en ledenraadslid Mart van troost. Kort hierop een lezing over reservisten in relatie met de Koninklijke Marine en het Korps Mariniers natuurlijk in het bijzonder. De laptop van SGTMARNSALG KMR Sam van Diepen was iets te modern voor de twee aanwezig beamer ‘s, dus zijn lezing kon niet gelardeerd worden met foto’s en filmpjes via een projector. Maar niet getreurd want Sam wist zijn zeer informatieve boodschap ook zonder bewegende beelden uitmuntend over te brengen op de  aandachtig luisterende aanwezigen.

De door Ed’s Catering aangevoerde maaltijd was meer dan de moeite waard en kreeg ook de nodige complimenten. Hierbij nog dank aan Petra en Felitia die bereid waren dit uit te serveren.

De dag werd muzikaal ondersteund door “The Boosters” en zij begrepen helemaal waarover het op zo’n dag gaat. Namelijk met elkaar in gesprek gaan en dus was het volume van de muziek op een zeer aangenaam geluidsniveau.

Gesprekken werden zeker ook aangegaan met de vertegenwoordiger van CKM (voor iemand die alle hedendaagse afkortingen even niet paraat heeft, Commandant Korps Mariniers) de AOOMARNSALG P. Volkers. Hij was aangenaam verrast door de sfeer die er hing en de hele dag aanwezig om aanwezigen individueel bij te praten.

Zij die huiswaarts gingen werden verrast door de Mariniers Ziekenboeg. Bert Schuil, bedankt voor de leuke en bijzondere attenties de onze leden meekregen.

Het bestuur was verheugd dat zij de vacature voor Ledenraadslid op deze dag kon invullen. Maarten Oost welkom aan boord en het bestuur heeft energie om in 2023 weer het nodige te organiseren.

Willem Hup
Voorzitter Contact Oud- en actief dienende Mariniers
Afdeling Noord-Holland